Slončkove novice

Zelenjava v pasji hrani

Zelenjava v pasji hrani

Zelenjava so živila bogata s hranili in vitamini, zato priporočamo, da jo vključite v vsakodnevno prehrano psa, v kolikor vašega psa ne hranite s kakovostno briketirano hrano.

Strokovnjaki so si enotni, da naj bi dnevni obrok psa vseboval med 15 in 25 odstotkov zelenjave. Da bo pes zelenjavo tudi jedel, je priporočljivo, da mu lastnik raznolike obroke z zelenjavo ponuja že kot mladičku. Poudariti je treba, da psi poleg zelenjave v prehrani potrebujejo tudi meso ali ribe, prav tako pa riž in testenine ali druga živila z ogljikovimi hidrati, dodati je treba v prehrano psov tudi kakovostna olja kot vir maščobnih kislin.

Vitamine in minerale ter vlaknine pes zaužije z zelenjavo, pomanjkanje slednjih snovi za zdravje pa je mogoče nadomestiti tudi s pomočjo prehranskih dopolnil za pse. Da bo vaš pes zdrav, mu ponudite tudi svežo zelenjavo, na primer korenček, s katerim se bo zamotil kot s prigrizkom očistil pasje zobe, ponudite mu tudi ohrovt, zelje, grah, fižol,  liste in stebla solate, brokoli, cvetačo, ne pozabite na krompir, repo, zeleno …  Ko boste psu vsakodnevno pripravljali sveže kuhane obroke, pa bodite pozorni, da se izogibate: čebuli, česnu, poru, drobnjaku … Pes prav tako ne sme zaužiti avokada, ker vsebuje snov persin, ki je za psa strupena. Zelo slabo na pasji organizem deluje tudi prevelika količina soli, zato naj jo bo v kuhanih pasjih obrokih čim manj!

Če vam vsakodnevne obveznosti ne dopuščajo kuhanja za psa, pa si olajšajte življenje in psu ponudite brikete – v naših trgovinah je na voljo nabor odličnih briketiranih hran, ki bodo zadovoljili dnevne potrebe po hranilih vsakega pasjega organizma, prav tako pa so na voljo tudi različni okusi pasjih hran, da vaši ljubljenčki ne bodo prikrajšani za okusen obrok. Pa dober tek jim želimo!

hrana za pse

Podobne novice

Bolhe ali klopi

Bolhe pri psu in mački – napotki

Bolhe ali klopi so nadležni in z njimi se sreča vsak skrbnik psa ali mačke. Naj vam bodo pri reševanju problemov z bolhami in klopi pri psih in mačkah v pomoč naši nasveti!

Več »